Als je een marathon wilt lopen, is de fit20 training dan voldoende?

Lat pull fit20

Om deze vraag te beantwoorden moet je het verschil begrijpen tussen trainen voor je gezondheid en trainen voor een bepaalde sportieve prestatie of een bepaald sportdoel.

fit20 zorgt voor een overdraagbare conditie, wij noemen dat ook wel de fit20 conditie. Ga je trainen voor een marathon dan krijg je een ‘marathon’ conditie. Supergoed om een marathon te lopen maar niet goed als je wilt sprinten. Of de elfstedentocht wilt schaatsen. Of de tenniscompetitie wilt winnen. Je moet daar anders voor trainen. Daarom moeten atleten die een triathlon doen (zwemmen, fietsen en rennen) voor ieder apart onderdeel een aparte conditie opbouwen. Voor iedere verschillende sport heb je specifieke vaardigheden en een specifieke conditie nodig, en die moet je trainen.

fit20 zorgt voor een toename van kracht en voor een overdraagbare conditie. Dit legt een fundament onder je hele leven en je gezondheid. Oók als je een marathon wilt lopen. Dat zal bij het marathon lopen merkbaar zijn als meer kracht in je lichaam, meer snelheid in je benen en veel minder blessureleed. Je moet dan nog wel apart trainen voor je marathon-vaardigheden en je marathon-conditie.